top of page

Vitnesbyrd

Jeg bor i Vestfold, på Nøtterøy, og har vært en del syk det siste halvannet året, og dermed vært helt ute av arbeidslivet. I denne perioden har jeg tilbrakt tid i sofaen og foran tv-skjermen. Takk Gud for alle de herlige kristne tv-kanalene. På tv fikk jeg blant annet undervisning så hjerte-til-hjerte, både forståelig, praktisk og personlig av Hilde Emberland og Elisabeth Mork. 

 

Denne sommeren har jeg opplevd endring i min helsesituasjon til det bedre, og gledet meg til høsten med kvinnemøter og -konferanser her i Vestfold og i Kristiansand.  Når jeg var kommet hjem etter turen til Kristiansand med Kvinner i Nettverk, sitter jeg foran pc på facebook og ser en invitasjon til en kvinnekonferanse. Ser bildet av talerne, Hilde og Elisabeth, og en lyst til å reise dukker opp på innsiden. Dette prøvde jeg å ignorere, men ”stemmen” på innsiden ga seg ikke, diskuterte dette med min mann, og jeg sa at dette er jo ikke klokt, jeg som nettopp har vært av gårde. Han oppmuntret meg, så jeg sendte epost til kvinneforumnh.no og fikk  mer informasjon som gjorde at jeg tok bestemmelsen om å reise. Sjekket flytider, leiebil fra Flesland og hotell på Alver Hotell. Kjente ingen, kjente ikke distriktet, så skrev ut et kart fra 1881 for å finne veien til Alversund ( og det gikk strålende, ba til Jesus hele veien, kjørte ikke feil en gang, før jeg vet ordet av det så dukket skiltet til Alver Hotel dukket opp, så var jeg fremme ).  

 

Jeg gledet meg til fredagsmøtet. Det var spesielt å kjøre til menighetslokalet og se at det stod skole på husveggen ved NordHordland Bibelsenter sine lokaler. Kjente en takknemlighet og ærefrykt for det verket Gud hadde reist opp på dette stedet.  Jeg kommer inn i lokalene, orden, rent og pent, pyntet, levende lys. Møter 3 ungdommer på vei ut, en gutt og 2 jenter, som spør om det er ”Linc” i kveld. Jeg svarer at jeg aldri har vært i menigheten før, så kan ikke svare. Da stopper unggutten opp og ser på meg og ønsker meg en god kveld og et fint møte . Du vet hvordan et 51 års mamma-hjerte kan smelte, da omsorgen fra ungdommene strømmer imot en. Det rørte meg, den oppriktigheten og høfligheten de møtte meg med.

 

Et lite utdrag fra møtene;

 

FREDAG:

Setter meg på 2. rad, og blir sittende rett bak møteleder og talerne Hilde og Elisabeth. Gleder meg til å hilse på de etter hvert. Lovsangen er nydelig, enkel og ukomplisert med vers som proklamerer og opphøyer Jesus. Jeg kjenner at det er godt å være der, og priser Jesus av full hals. Ja til tider synger jeg ikke, men Roper ut ”I need You more, more than yesterday, I need you more, more than words can tell”. Hilde Emberland taler denne kvelden. Et alvorlig budskap som ransaker. Kjenner vi Jesus ? Kjenner Jesus oss ? Matteus 25, vers 32-46 og Matteus 7, vers 21-23.

 

En sterk kveld hvor Guds nærvær kommer kvinnene i møte. Jeg gråter da jeg blir rørt over hvordan Gud trøster, gjenoppretter og oppmuntrer kvinnene som kommer frem til forbønn. Sterkt nærvær, og flere hadde problemer med å holde seg oppreist.

 

LØRDAG:

Elisabeth Mork taler bl.a. over Ruts bok, og om hva Rut måtte tåle av avvisning og forkastelse fra Naomi. Men Rut hadde fått smaken på Israels Gud, så hun fulgte trofast og kjærlig med sin svigermor, drevet av visjonen. De tøffe omstendighetene Rut møtte gjorde at hun trakk seg nærmere Guds hjerte, og utholdt alt. Budskapet ble knyttet opp mot vanskeligheter vi møter når vi går i tro og følger Jesus, og mot de siste tider da Jesus kommer for å hente sin brud.

 

Hilde Emberland delte blant annet at Bruden reiser seg, og at vi lenger etter Jesus, vår brudgom. Fri fra hindringer. Den Hellige Ånd gir oss kraften til helliggjørelse, og vi gir Den Hellige Ånd tillatelse.

 

Også et alvorlig budskap om Jesus gjenkomst, og at vi må våkne opp, ref. 2. Tim. kap. 2 vers 24-26.

 

I løpet av lørdagskvelden fikk jeg og mange andre kvinner oppleve forbønn og personlig tiltale og profetier.  

På søndagen var jeg med på gudstjeneste i menigheten NordHordland Bibelsenter. Veldig godt å være der.

2 dager etter at jeg kommer hjem blir jeg vekket 03.30 på morgenen, og opplever at Gud legger et budskap på mitt hjerte:.

 

bottom of page